Privatumo ir slapukų politika Skaityti daugiau
Nustatykite regioną: Lithuania

Time critical transporto paslaugos. Kuo jos skiriasi nuo įprastų?

30.01 2023 Time Critical

HRX daugiau kaip 20 metų teikia time critical (liet. laikui jautrias) transportavimo paslaugas. Šias paslaugas atliekame kokybiškai ir pasiekiame vieną aukščiausių pasitenkinimo rodiklių rinkoje. Nors ši sąvoka  pasaulyje yra plačiai žinoma ir suprantama, pasitaiko atvejų, kad, bendraudami su potencialiais klientais, pastebime, jog jiems ne visuomet yra aišku, kokios tai paslaugos, kokios įmonės jomis naudojasi ir kodėl jos yra brangesnės už standartines.

Šiame straipsnyje pakalbėsime būtent apie laikui jautrias transportavimo paslaugas, aptarsime, kokie sektoriai dažniausiai jomis naudojasi ir kokia vertė sukuriama krovinio siuntėjams.

Laikui jautrių transportavimo paslaugų apibrėžimas.
 

Laikui jautrios transportavimo paslaugos – tai tokios paslaugos, kai kroviniai paimami ir pristatomi gavėjui konkrečiai numatytu laiku. Neatsiejamos šių paslaugų dalys yra individualus klientų aptarnavimas bei 24-72 valandų pristatymas.

Šias paslaugas dažniausiai naudoja įmonės, kurios savo veikloje taiko just in time (liet. paslaugos gamyba tik pagal užsakymą, nustatytam laikui) strategiją. Ši strategija plačiai paplitusi automobilių pramonėje bei  pramonėje, kuri gamina aukštos vertės arba greitai gendančią produkciją.

Laikui jautrios paslaugos taip pat aktualios įmonėms,  gaminančioms arba prekiaujančioms brangiomis žaliavomis bei produktais, kuriems dažnai reikia ypatingų transportavimo sąlygų ir greito pristatymo, nes taip yra mažinama rizika.

Nemaža dalis įmonių, net jeigu jos ir nėra priskiriamos aukščiau įvardintoms pramonės šakoms, užsako šias paslaugas, nes nori išsiskirti iš konkurentų. Naudodamosi šiomis transportavimo paslaugomis, jos siekia sukurti premium aptarnavimo lygį ir  taip parodo išskirtinį dėmesį savo klientams.

Minėtomis paslaugomis taip pat naudojasi ir įmonės, kurios netikėtai susiduria su žaliavų trūkumu gamyboje arba atsilieka nuo gamybos terminų. O tokios situacijos  pasitaiko gana dažnai, ypač per pastaruosius dvejus metus, kai dėl pandemijos iššūkių vyko nenumatyti gamybos perplanavimai. Tuomet žaliavas reikia atsivežti per greičiausiai įmanomą laiką arba skubiai pristatyti produkciją klientams, siekiant išvengti baudų ir nuostolių.

Kokia pagrindinė šių paslaugų nauda?

Nors time critical logistikos paslaugos dažnu atveju yra brangesnės už tradicines, tačiau tam yra keletas priežasčių ir papildomų naudų, kurias gauna įmonės.

Kalbant iš transportavimo įmonės perspektyvos, šios paslaugos generuoja didesnes sąnaudas, kurias išaugina keletas faktorių. Pirma, tai didesnės klientų aptarnavimo išlaidos. Šių paslaugų tinkamam įgyvendinimui, siekiant aukštos kokybės, papildomai reikia daugiau klientų aptarnavimo ir operacinių paslaugų vadybininkų. Taip pat šio tipo paslaugoms susidaro papildomos operacinės sąnaudos, kadangi, norint paimti ir pristatyti krovinius konkrečiu laiku, ne visuomet pavyksta pilnai užpildyti vilkikus, dažnai krovinius transportuoja du vairuotojai, o tai generuoja papildomas sąnaudas.

Kalbant apie naudą, kurią gauna įmonės, visų pirma svarbu paminėti sutaupytą kainą. Nors šios paslaugos yra brangesnės, tačiau kai įvertinsite visas tiekimo grandinės išlaidas –  pinigų naudojimo kaštai, greitesnis atsargų ir pinigų apyvartumas – pastebėsite, kad dažnu atveju visa tai nebeatrodo taip brangu. Kai atsitinka kritinės situacijos, gamyboje pritrūksta žaliavų arba vėluojate pristatyti prekes klientams, greitos transportavimo paslaugos būna žymiai pigesnės už gamybos prastovas ar baudas klientams už   vėlavimą.

Kita teikiamos paslaugos nauda yra susijusi su jūsų gaminamų arba parduodamų paslaugų kokybe. Jeigu jūsų marža tai leidžia arba nesate pigiausias žaidėjas rinkoje, visuomet pravartu klientams pristatyti prekes kaip įmanoma greičiau ir jų sąlygomis, nes taip galite išsiskirti iš konkurentų. Turime nemažai klientų, kurie sparčiai auga būtent dėl to, kad visada sugeba  pristatyti savo produktus užsakovams laiku, o šios strategijos viena sudedamųjų dalių ir yra greitas pristatymas.

Apibendrinant svarbu paminėti, jog įvertinus visas dedamąsias ir besikeičiančius klientų poreikius (kurie nori gauti prekes vakar), vis daugiau įmonių galėtų įsivertinti galimybes ir savo veikloje naudoti  time critical transportavimo paslaugas.

Kviečiame jus išbandyti HRX paslaugas, mes gabename pavojingus, jautrius ir nestandartinių matmenų krovinius. Krovinius į Švediją, Suomiją, Lenkiją ir Pabaltijyje pristatome per 1-3 dienas. Susisiekti su mumis galite paspaudę nuorodą žemiau ir užpildę formą.

Susisiekti su HRX Lietuva pardavimų komanda.

Kitos naujienos:

Kaip dekarbonizacija paveiks logistikos paslaugas

25.03 2024 Tvari logistika
HRX“ jau daugiau nei 25 metus teikia laikui jautrių dalinių krovinių gabenimo paslaugas. Norint  sėkmingai veikti šioje srityje, svarbu įvertinti naujausias tendencijas, viena iš jų – tvarumas. Kadangi mes savo įmonėje aktyviai diegiame su tvarumu susijusius sprendimus, pasvarstysime, kaip tvarumo reikalavimai paveiks skirtingas logistikos, įskatinant ir laikui jautrias, paslaugas. Skirtingos galimybės ir iššūkiai Apie iššūkius …

5 klaidos, kurias galbūt darote planuodami logistines operacijas

25.03 2024 Žinojimas = Galia
Planavimas logistinėse operacijose užima labai svarbią vietą, o dėl sparčiai besikeičiančios pasiūlos ir paklausos tikrai nėra lengva viską tinkamai padaryti. Apie šią funkciją yra įvairių nuomonių, todėl nenuostabu, kad nemažai įmonių nusprendžia vadovautis „ad-hoc“ metodais, kurie gali lemti klaidas ir nenumatytas išlaidas. Šiame straipsnyje identifikuosime pagrindines logistikos planavimo klaidas bei pateiksime patarimų, kaip jų išvengti. …

Ko šįmet tikėtis iš transporto kainų Europoje?

Praėję metai prekybos ir gamybos įmonėms buvo vieni geriausių. Nepaisant tam tikrų išimčių (pvz., paskutinės mylios logistika, laikui jautrios paslaugos ir t.t.), kainos daugelyje tarptautinės prekybos maršrutų mažėjo. Metų pradžioje kainos buvo šiek tiek pakilusios, tačiau aplinka vis dar palanki. Tikėtina, kad nemaža dalis prekybos ir gamybos įmonių šiuo metu sprendžia klausimą, kiek ilgai ši …

Naujas tvarių prekių ženklų lyderis: „Radius Recycling” pavyzdys

27.02 2024 Tvarumas
Jau kurį laiką analizuojame sėkmingai veikiančias ir savo veiklą tvarumu grindžiančias organizacijas, jeigu įdomi ši tema, daugiau straipsnių apie tai galite rasti čia. Vis nenustojame stebėtis, kiek daug skirtingų įmonių iš įvairių verslo sektorių geba veikti ne tik sėkmingai, bet ir tausoti aplinką. Šiandien pasidalinsime vienos įmonės istorija, kuri rinkoje žinoma jau daugiau nei šimtą …

Keičiasi pasaulio ekonomika, privalo keistis ir gamybos sektorius

27.02 2024 Žinojimas = Galia
Nestabili pastarųjų 4 metų padėtis daugelį gamybos įmonių vertė ieškoti naujų būdų, kaip suvaldyti augančias sąnaudas, infliaciją, žaliavų trūkumą, ieškoti naujų rinkų savo produkcijai ir spręsti daug kitų iššūkių. Nepaisant iškilusių nesklandumų, gamybos sektoriuje dirbantys profesionalai privalėjo siekti akcininkų iškeltų tikslų bei  suvaldyti nuolatines prekybą ir gamybą veikiančias rizikas. Šiandien, norint nepasiklysti šioje dinamiškoje aplinkoje, …

Gamybinės įmonės atranda e-komerciją: į ką atkreipti dėmesį, vykdant logistines operacijas?

27.02 2024 E-komercija
Anksčiau e-komercijos veikla dažniausiai užsiimdavo prekybinės įmonės arba tos bendrovės, kurios parduodavo B2C sektoriuje. Šiuo metu situacija sparčiai keičiasi, kadangi vis daugiau gamybinių įmonių, netgi tos, kurios pardavinėja B2B sektoriui, atranda e-komercijos kanalą. Prognozuojama, kad ateityje tokių įmonių tik daugės. Šiame straipsnyje aptarsime pagrindines priežastis, kodėl vyksta šis pokytis, bei atkreipsime dėmesį į tai, su …