Privatumo ir slapukų politika Skaityti daugiau
Nustatykite regioną: Lithuania

Automobilių pramonė keičiasi. „HRX“ neatsilieka

„HRX“ įmonės glaudžiai bendradarbiauja su automobilių pramonės kompanijomis, todėl gerai suprantame, kas yra svarbu šio tipo įmonėmis. Būtent todėl kuriame tokius transporto sprendimus, kurie atliepia visus mūsų klientų norus. Norėdami užtikrinti aukščiausią paslaugų kokybę, nuolatos domimės šio sektoriaus naujovėmis. Šiandien pasidalinsime prognozėmis, kur juda automobilių pramonė ir kokios tendencijas stebėsime artimiausiu metu. Taip pat pateiksime keletą įžvalgų, kaip gali keistis logistinės operacijos.

Automobilių pramonės ateities tendencijos
 

Sparti technologijų pažanga ir augantys tvarumo reikalavimai  keičia ir automobilių pramonę. Jeigu anksčiau automobilis buvo turtas, kurį  valdo asmuo arba šeima, o jį vairuoja žmogus, tai ši sąvoka per artimiausią dešimtmetį gali labai pasikeisti. Ekspertai prognozuoja, kad šią industriją veiks keletas pagrindinių tendencijų, kurios iš esmės pakeis mobilumo sąvoką, o kartu ir pačią industriją. Šias naujoves trumpai apžvelgsime straipsnyje.

Elektrifikacija

Prognozuojama, kad jau 2030 m. net 55 % naujų transporto priemonių pardavimų sudarys elektra varomos transporto priemonės. Tai per artimiausius metus labai pakeis šios industrijos vertės grandines. Šia tema esame jau rašę, tad apie pereinamąjį laikotarpį elektromobilių link detaliau susipažinti galite čia.

Autonominiai automobiliai

Autonominės transporto priemonės – tai dar viena ateities tendencija. Žinoma, daugeliui ji gali atrodyti kaip fikcija, tačiau pokyčiai šioje srityje vyksta labai greitai, tad kasdien autonominiai automobiliai tampa vis pažangesni. Suprantama, kol ši naujovė taps įprastu dalyku, dar turi būti nueitas ilgas kelias, kuriant reguliacinį mechanizmą, nes dar yra nemažai neatsakytų klausimų dėl nelaimingų atsitikimų kelyje, draudiminių įvykių, o svarbiausia, turi pasikeisti žmonių, kurie sutiktų su šia nauja tvarka kelyje, požiūris. Kita vertus, šios technologijos turi būti adaptuotos automobilių gamyboje, t. y. autonominio vairavimo sistemos turi būti plačiai naudojamos didžiųjų automobilių pramonės įmonių. Jeigu autonominio vairavimo technologijas išskirstytume į lygius, tai kol kas didžioji dauguma automobilių modelių yra 0 arba 1 lygyje su retomis išimtimis prabangių automobilių segmente, kur išskiriamas 2 ir 3 lygiai. Kad ši technologija taptų plačiai naudojama, reikia pasiekti 4 ir 5 lygį.

Kaip matome, pokyčiai greitai neįvyks, tačiau kai technologinis išsivystymas pasieks reikiamą lygį, atsiras sąlygos sukurti visai kitą galimybių modelį, nes automobiliui vairuoti gali nebereikėti vairuotojo pažymėjimo, tokio tipo automobiliai sumažins įvairių paslaugų savikainą (logistika, taksi paslaugos ir kt.), o tai, tikėtina, gerokai padidins nuvažiuojamų kilometrų skaičių.

Dalinimasis

Šiuo metu veikia nemažai įmonių, kur vartotojai gali trumpam arba ilgesniam laikui išsinuomoti automobilį. Kai automobiliai taps autonominiais, ši paslauga įgis visiškai kitą reikšmę. Kai automobiliai galės patys įsikrauti ir būti iškviesti bet kur, tai sukurs visiškai naujus vertės pasiūlymus. Tokiu atveju vartotojai rimtai pradės svarstyti galimybę automobilius ne pirkti, o tiesiog jais naudotis. Juk taip  bus galima išvengti automobilių priežiūros išlaidų, nereikės įgyti vairavimo teisių, tačiau kartu vis tiek bus galima turėti galimybę vairuoti prabangesnes transporto priemones.

Prognozuojama, kad dėl šios naujovės sumažės automobilių kiekis. Pasak PWC, Europoje automobilių kiekis sumažės nuo 280 iki 200 mln. vienetų, tačiau  žymiai padidės nuvažiuotų kilometrų automobiliais kiekis.

Kokią įtaką šie pokyčiai turės logistikos operacijoms
 

Pateiksime keletą prognozių, kaip galėtų keistis vertės grandinė ir logistinės operacijos. Norime atkreipti jūsų dėmesį, šiuo metu tai tik prognozės, į kurias siūlome žiūrėti rezervuotai, nes rinkoje yra daug aspektų, kuriuos įvertinti gana sunku.

Atsiras papildomų iššūkių su atsargų valdymu, kadangi įmonės turės suvaldyti dvi atsargų rūšis, skirtas elektromobiliams ir tradicinėms transporto priemonėms. Kitaip sakant, turės keistis tam tikri „Just in time“ atsargų valdymo principai. Tikėtina, kad reikės dirbti su daugiau logistikos paslaugų teikėjų, nes teks gabenti ne vien lengvus, tačiau ir sunkius bei nestandartinių matmenų krovinius. Kadangi elektromobilių atsarginių detalių tiekimo laikas (ypač baterijų) yra ilgesnis, gali prireikti didinti tam tikrų komponentų atsargas.

Nors automobilių kiekis ir sumažės, tačiau jie dėvėsis greičiau, nes, manoma, kad dėl dalijimosi ekonomikos automobiliais bus nuvažiuojama toliau, todėl daugės darbo servisams, o tuo pat metu reikės greitinti atsarginių detalių tiekimą bei plėsti servisų tinklą. Siekiant sparčiau įgyvendinti šiuos pokyčius, reikės dirbti su daugiau kokybiškas logistikos paslaugas teikiančių tiekėjų.

Pasikeis vertės grandinė, nes ji nesibaigs ties gamyklos vartais, kuomet parduodamas automobilis, tačiau išsiplės, mat ateities automobiliai bus glaudžiai susieti su programine įranga ir jos atnaujinimu laiku. Tai, tikėtina, labai išaugins programų atnaujinimo ir remonto darbų kiekį. Yra prielaidų, kad logistikos įmonės galės padėti automobilių pramonei praplėsdamos savo vertės pasiūlymus, t. y. teikiant programinės įrangos remonto paslaugas. Šie pasiūlymai jau dabar teikiami elektronikos tiekimo grandinėse, kur logistikos įmonės ne tik rūpinasi atsargų valdymu ir pristatymu, tačiau atlieka ir technines funkcijas.

Apibendrindami norime pastebėti, kad automobilių pramonės laukia milžiniški pokyčiai, kurie  pakeis įprastas vertės grandines ir paslaugų teikimo būdus. Šie pokyčiai paveiks ir logistikos paslaugas teikiančias įmones, todėl ruoštis reikia jau dabar. Jeigu šį straipsnį skaito automobilių pramonės atstovas, kviečiame išbandyti mūsų transportavimo paslaugas. Darbuojamės su žinomiausiais automobilių pramonės atstovais ir užtikriname aukščiausius pristatymo laiku rodiklius. Susisiekite su mumis, mes plačiau papasakosime, kodėl automobilių pramonės įmonės renkasi mūsų paslaugas. Tai padaryti galite paspaudę nuorodą bei užpildę formą.

Susisiekite su „HRX“ pardavimų komanda.

 

Kitos naujienos:

Kaip dekarbonizacija paveiks logistikos paslaugas

25.03 2024 Tvari logistika
HRX“ jau daugiau nei 25 metus teikia laikui jautrių dalinių krovinių gabenimo paslaugas. Norint  sėkmingai veikti šioje srityje, svarbu įvertinti naujausias tendencijas, viena iš jų – tvarumas. Kadangi mes savo įmonėje aktyviai diegiame su tvarumu susijusius sprendimus, pasvarstysime, kaip tvarumo reikalavimai paveiks skirtingas logistikos, įskatinant ir laikui jautrias, paslaugas. Skirtingos galimybės ir iššūkiai Apie iššūkius …

5 klaidos, kurias galbūt darote planuodami logistines operacijas

25.03 2024 Žinojimas = Galia
Planavimas logistinėse operacijose užima labai svarbią vietą, o dėl sparčiai besikeičiančios pasiūlos ir paklausos tikrai nėra lengva viską tinkamai padaryti. Apie šią funkciją yra įvairių nuomonių, todėl nenuostabu, kad nemažai įmonių nusprendžia vadovautis „ad-hoc“ metodais, kurie gali lemti klaidas ir nenumatytas išlaidas. Šiame straipsnyje identifikuosime pagrindines logistikos planavimo klaidas bei pateiksime patarimų, kaip jų išvengti. …

Ko šįmet tikėtis iš transporto kainų Europoje?

Praėję metai prekybos ir gamybos įmonėms buvo vieni geriausių. Nepaisant tam tikrų išimčių (pvz., paskutinės mylios logistika, laikui jautrios paslaugos ir t.t.), kainos daugelyje tarptautinės prekybos maršrutų mažėjo. Metų pradžioje kainos buvo šiek tiek pakilusios, tačiau aplinka vis dar palanki. Tikėtina, kad nemaža dalis prekybos ir gamybos įmonių šiuo metu sprendžia klausimą, kiek ilgai ši …

Naujas tvarių prekių ženklų lyderis: „Radius Recycling” pavyzdys

27.02 2024 Tvarumas
Jau kurį laiką analizuojame sėkmingai veikiančias ir savo veiklą tvarumu grindžiančias organizacijas, jeigu įdomi ši tema, daugiau straipsnių apie tai galite rasti čia. Vis nenustojame stebėtis, kiek daug skirtingų įmonių iš įvairių verslo sektorių geba veikti ne tik sėkmingai, bet ir tausoti aplinką. Šiandien pasidalinsime vienos įmonės istorija, kuri rinkoje žinoma jau daugiau nei šimtą …

Keičiasi pasaulio ekonomika, privalo keistis ir gamybos sektorius

27.02 2024 Žinojimas = Galia
Nestabili pastarųjų 4 metų padėtis daugelį gamybos įmonių vertė ieškoti naujų būdų, kaip suvaldyti augančias sąnaudas, infliaciją, žaliavų trūkumą, ieškoti naujų rinkų savo produkcijai ir spręsti daug kitų iššūkių. Nepaisant iškilusių nesklandumų, gamybos sektoriuje dirbantys profesionalai privalėjo siekti akcininkų iškeltų tikslų bei  suvaldyti nuolatines prekybą ir gamybą veikiančias rizikas. Šiandien, norint nepasiklysti šioje dinamiškoje aplinkoje, …

Gamybinės įmonės atranda e-komerciją: į ką atkreipti dėmesį, vykdant logistines operacijas?

27.02 2024 E-komercija
Anksčiau e-komercijos veikla dažniausiai užsiimdavo prekybinės įmonės arba tos bendrovės, kurios parduodavo B2C sektoriuje. Šiuo metu situacija sparčiai keičiasi, kadangi vis daugiau gamybinių įmonių, netgi tos, kurios pardavinėja B2B sektoriui, atranda e-komercijos kanalą. Prognozuojama, kad ateityje tokių įmonių tik daugės. Šiame straipsnyje aptarsime pagrindines priežastis, kodėl vyksta šis pokytis, bei atkreipsime dėmesį į tai, su …