Privatumo ir slapukų politika Skaityti daugiau
Nustatykite regioną: Lithuania

Kuo svarbios „Time critical“ transporto paslaugos vaistų ir kosmetikos pramonėje

27.06 2023 Time Critical

„HRX“ daugiau kaip 20 metų teikia „Time critical“ (liet. laikui jautrias) transportavimo paslaugas. Jas suteikiame kokybiškai ir pasiekiame vieną aukščiausių pasitenkinimo rodiklių rinkoje. Šios paslaugos tampa kritiškai svarbios, vežant visų rūšių prekes, nes taip sukuriama pridėtinė vertė  klientams. Tačiau yra atskiros prekių grupės, kurias transportuoti be „Time critical“ paslaugų būtų neįmanoma.

Anksčiau savo straipsniuose aptarėme šių paslaugų įtaką ekstremalių situacijų metu, automobilių pramonėje, o šiandien aptarsime jų svarbą medicinos bei kosmetikos sektoriams.

Kuo ypatingas medicinos ir kosmetikos pramonės prekių transportavimas?
 

Kosmetikos, o ypač medicinos, pramonėje naudojamos žaliavos ir pagaminti produktai yra labai brangūs. Transportuoti tokias prekes, kurių net mažas kiekis gali kainuoti kelis šimtus tūkstančių, o kartais ir milijoną ar net daugiau eurų – nemažas iššūkis. Kai transportuojami didelės vertės kroviniai, klaidos kaina būna labai didelė.

Šios prekių grupės kroviniai yra ypatingai jautrūs ne tik vibracijai, bet ir daugeliui kitų aplinkos veiksnių. Transportuojant šiuos produktus, svarbiausia saugi transporto priemonė ir profesionalus vairuotojų bei operacinių vadybininkų darbas.

Pristatymo greitis – dar viena būtina sąlyga tokių krovinių transportavimui. Dažniausiai juos  reikia pristatyti per 24-72 valandas, kadangi ilgesnio tranzito metu prekės gali prarasti savo savybes ir nebetikti vartojimui.

Gabenant vaistus ir kosmetiką, taip pat svarbu užtikrinti pastovią temperatūrą. Dažniausiai gaminiai vežami 20-25 laipsnių šaltyje, bet yra produktų, kuriems transportuoti būtina net 100 laipsnių šalčio temperatūra.

Į ką būtina atkreipti dėmesį transportuojant tokias žaliavas ir gaminius?
 

Kadangi tai brangūs, jautrūs ir pastovaus temperatūrinio režimo reikalaujantys kroviniai, transportuojant juos svarbu:

Tinkamai parinkta pakuotė. Lengvai dūžtantiems kroviniams, o transporto metu neįmanoma pašalinti visų aplinkos veiksnių, būtina tinkamai parinkti pakuotę. Pakuotė turi būti  patvari, tinkamai sutvirtinta, taip pat būtini reikiami šaldymo įrenginiai (jeigu jų reikia).

Transportavimo greitis. Transporto bendrovės, dirbančios su tokiais kroviniais, supranta, kad greitis yra lemiamas veiksnys. Todėl, siekiant išvengti klaidų, rekomenduojama nuolat akcentuoti pristatymo laikus, juos būtina nurodyti užsakymuose ir važtos dokumentuose.

Sprendimų matomumas. Transportuojant tokius krovinius, rekomenduojama naudoti temperatūros, vibracijų ir vietos nustatymo daviklius. Netikėtai sugadinus krovinį, bus galima išsiaiškinti, kur įvyko klaida ir kas už tai atsakingas.

Tinkamai paruošti dokumentai. Tai ypač aktualu kroviniams, kurie vežami iš trečiųjų šalių arba eksportuojami į trečiąsias šalis. Iš anksto paruošus ir nusiuntus dokumentus patikrinti deklarantams, išvengiama klaidų ir taupomas laikas, jeigu tektų dokumentus tikslinti tada, kai krovinys pasiektų muitinę.

Darbuotojų mokymai. Dažniausiai klaidų pasitaiko tuomet, kai ir krovinio siuntėjo, ir vežėjo atstovai nepastebi tam tikrų detalių užsakymo metu. Siekdamos sumažinti klaidų skaičių, prekybinės ir gamybinės įmonės turėtų investuoti į darbuotojų mokymus, susijusius su GMP, RVASVT, tvirtinimo, importo ir eksporto dokumentacijos reikalavimais, taip pat ir su bendrosiomis logistikos žiniomis.

Alternatyvūs rizikos valdymo planai. Net idealiai veikiantys ir patikrinti procesai negarantuoja, kad bus išvengta klaidų, kadangi logistikoje atsitinka daug sunkiai prognozuojamų įvykių. Todėl rekomenduojama visuomet pasiruošti atsarginį planą, kaip elgtis, jeigu vežėjas laiku nepaims krovinio. Susikurkite komunikacijos procesus, kurie padėtų greitai identifikuoti įvairias nenumatytas situacijas ir tinkamai į jas reaguoti.

Atida ir kruopštumas, atsirenkant transporto kompanijas. Rinkdamiesi transporto paslaugų įmonę, visuomet įsitikinkite, ar jie galės išpildyti minėtus reikalavimus, ar organizacijos vairuotojai ir operacinis kolektyvas yra tinkamai apmokyti pervežti tokius krovinius. Taip pat  išsiaiškinkite, ar įmonė yra finansiškai stabili, ar turi pakankamo dydžio draudimą, kad, atsitikus nelaimei, galėtumėte jaustis saugūs.

Apibendrinant svarbu paminėti, kad, gabenant tokius krovinius, svarbu skirti papildomo dėmesio kooperacijai tarp prekybos, gamybos, logistikos padalinių ir logistikos paslaugas teikiančių įmonių. Tik taip galima sumažinti klaidų tikimybę. Jeigu jūs šiuo metu ieškote profesionalios transporto įmonės, kuri specializuojasi skubių krovinių pervežime, kviečiame išbandyti mūsų paslaugas. Krovinius į Estiją, Suomiją, Švediją, Daniją ir Lenkiją pristatome per 24-72 valandas, turime patirties gabenant jautrius bei pavojingus krovinius. Susisiekti su mumis galite paspaudę nuorodą žemiau ir užpildę kontaktų formą.

Susisiekti su HRX pardavimų komanda

Kitos naujienos:

Kokių priemonių gali prireikti, stengiantis suvaldyti klimato kaitą?

02.05 2024 Tvarumas
Tvarumas daugeliui iš mūsų asocijuojasi su mažiau taršia transporto priemone ar tvaresniu rūbu. Kai kas mano, kad to ir užtenka. Ar tikrai? Ekspertai teigia, kad ne. Pasak jų, jau esame pasiekę tokią ribą, kad, norint išvengti tragiškų pasekmių, mums visiems reikės imtis drastiškų priemonių, įskaitant ir gyvenimo būdo, prie kurio esame visi pripratę, keitimo. Straipsnyje …

Trys logistikos valdymo klaidos. Kaip jų išvengti?

Logistikos valdymas – tai sudedamoji organizacijos veiklos dalis, nulemianti prekių ir paslaugų judėjimo efektyvumą. Nors iš pirmo žvilgsnio šios srities užduotys gali pasirodyti paprastos,  iš tiesų logistika yra sudėtinga veiklų ir procesų grandinė, kuri reikalauja atidaus planavimo ir koordinavimo. Pastaruoju metu šio padalinio funkcijų kiekis, o kartu ir reikšmė, išaugo. Proaktyvios įmonės jau seniai suprato, …

Tiekėjų vertinimo sistema. Kas tai?

02.05 2024 Žinojimas = Galia
Tiekėjų vertinimo sistema – tai viena svarbiausių funkcijų, norint užtikrinti savo parduodamų prekių kokybę. Ši sistema leidžia stebėti, kaip laikomasi sutartyse aptartų sąlygų, taip pat ji padeda optimizuoti tiekėjų atrankos procesą. Šiame straipsnyje pristatysime tiekėjų vertinimo sistemą, pasiūlysime būdus, kaip ją įsidiegti, pateiksime konkrečių pavyzdžių iš transportavimo srities. Kas tai? Tiekėjų vertinimo sistema (angl. Scorecard) …

Kaip dekarbonizacija paveiks logistikos paslaugas

25.03 2024 Tvari logistika
HRX“ jau daugiau nei 25 metus teikia laikui jautrių dalinių krovinių gabenimo paslaugas. Norint  sėkmingai veikti šioje srityje, svarbu įvertinti naujausias tendencijas, viena iš jų – tvarumas. Kadangi mes savo įmonėje aktyviai diegiame su tvarumu susijusius sprendimus, pasvarstysime, kaip tvarumo reikalavimai paveiks skirtingas logistikos, įskatinant ir laikui jautrias, paslaugas. Skirtingos galimybės ir iššūkiai Apie iššūkius …

5 klaidos, kurias galbūt darote planuodami logistines operacijas

25.03 2024 Žinojimas = Galia
Planavimas logistinėse operacijose užima labai svarbią vietą, o dėl sparčiai besikeičiančios pasiūlos ir paklausos tikrai nėra lengva viską tinkamai padaryti. Apie šią funkciją yra įvairių nuomonių, todėl nenuostabu, kad nemažai įmonių nusprendžia vadovautis „ad-hoc“ metodais, kurie gali lemti klaidas ir nenumatytas išlaidas. Šiame straipsnyje identifikuosime pagrindines logistikos planavimo klaidas bei pateiksime patarimų, kaip jų išvengti. …

Ko šįmet tikėtis iš transporto kainų Europoje?

Praėję metai prekybos ir gamybos įmonėms buvo vieni geriausių. Nepaisant tam tikrų išimčių (pvz., paskutinės mylios logistika, laikui jautrios paslaugos ir t.t.), kainos daugelyje tarptautinės prekybos maršrutų mažėjo. Metų pradžioje kainos buvo šiek tiek pakilusios, tačiau aplinka vis dar palanki. Tikėtina, kad nemaža dalis prekybos ir gamybos įmonių šiuo metu sprendžia klausimą, kiek ilgai ši …